Voor de medische industrie is Mundo 3D Printing de ideale partner om speciale producten te laten vervaardigen, van instrumenten tot implantaten.

 

Voor de dentale markt is een aparte onderneming opgericht onder de naam Mundo 3D Dental, maar ook voor andere takken van sport binnen de medische wereld biedt Mundo 3D Printing tal van mogelijkheden. Zowel de machines als de materialen zijn daarbij gecertificeerd voor diverse medische toepassingen.


 

Implantaten kunnen patiënt specifiek worden vervaardigd. Hierbij wordt het tijdsbestek van scan tot implantaat tot een minimum beperkt.

gewricht

 


 

Afhankelijk van de toepassing kunnen verschillende materialen worden gebruikt voor het implantaat. CobaltChroom en Titanium zijn daarbij als metaal het meest gebruikt maar ook PEKK en PEEK zijn materialen uit de kunststof wereld die hun toepassing vinden binnen de medische industrie.

vingerimplantaat


Momenteel gebruikt Mundo 3D hiervoor vanuit haar eigen faciliteiten uitsluitend CobaltChroom, maar kan desgewenst vanuit haar partnerkanaal ook de andere materialen en producten leveren.

wervel