Foto Henk en Karen bij EOS EOSINT M270
juni 1, 2015

Metaal Magazine juni 2015

Artikel uit het Metaal Magazine, juli 2015.

Foto Henk en Karen bij EOS EOSINT M270

Henk Anema (links) en Karen Bootsma bij hun eerste machine voor het 3D-printen van metalen in Kootwijkerbroek.

Mundo 3D Printing is gestart met het printen van een kobaltchroomlegering. Frames voor tandtechnische toepassing zijn een eerste toepassing. Op het verlanglijstje van te printen materialen voor andere toepassingsgebieden staan metalen als roestvast staal, aluminium- en titaniumlegeringen. Via crowdfunding heeft Mundo 3D Printing intussen een deel van het investeringskapitaal voor een tweede machine vergaard.

Karen Bootsma en Henk Anema zijn respectievelijk aandeelhouder en directeur/aandeelhouder van de vorig jaar opgestarte onderneming Mundo 3D Printing. In de hal in Kootwijkerbroek is een Eos Eosint M 270, de eerste machine, aan het werk. Uit een specsheet van EOS blijkt dat de kobaltchroomlegering MP1, EOS levert dit als een poeder, zowel in horizontale als in verticale richting gegarandeerd een treksterkte boven de 1000 MPa kan bereiken (na gloeien).

Techni-Show 2014

Het materiaal MP1 is nikkelvrij en heeft een samenstelling van 60% tot 65% kobalt en 26% tot 30% chroom. De M 270 was vorig jaar tijdens de Techni-Show 2014 te zien op de stand van Bendertechniek (de vertegenwoordiging van EOS) en is na de beurs in Utrecht meteen aan de slag gegaan met het 3D-printen voor tandtechnische toepassingen.

 

Written by Mundo 3D Printing